Nainen kaiken takana - Kauneuspiste Niina Maaria
kukat

Nainen kaiken takana

Kolme vuotta yrittäjyyttä takana, vau! Fiilis on uskomaton. Kolme vuotta sitten aloitin yrittäjyyden melkein ummikkona, enkä tiennyt mitä tulevan pitää. Kolmessa vuodessa olen oppinut hyvin paljon niin yrittäjyydestä kuin itsestänikin. En täällä blogin puolella ole koskaan itseäni esitellyt tai kertonut tarinaani, joten ehkäpä olisi jo sen aika.

Minustahan ei koskaan pitänyt tulla yrittäjää, eikä se koskaan ole ollut haaveeni. Muutaman mutkan kautta löysin itseni tilanteesta, jossa mietin hetken, että mitä ihmettä olen tekemässä. En ole luovuttaja, joten en antanut missään kohtaa periksi. Sanonta kuuluukin – tekemällä oppii – ja se pätee hyvin myös itseeni. Suoraan koulunpenkiltä yrittäjäksi, ja kauneushoitolan omistajaksi. Moni sanoi minua rohkeaksi, enkä silloin ymmärtänyt miksi. Nyt ymmärrän. Se oli yksi isoimmista askeleista, joita olen elämässäni ottanut, askel kohti tuntematonta.

IMG_2461
Niinkuin kuvasta näkyy, alan koulutuksissa ja messuilla tulee käytyä usein.

Ja ai että, miten onnellinen olenkaan nyt! Yrittäjyys on juuri sitä, mikä minulle sopii! Olen ajan kuluessa löytänyt itsestäni ominaisuuksia kuten määrätietoisuutta, uskoa itseen ja tahtoa, jotka auttavat minua yrittäjyydessä. Koko ajan uuden oppimista, oman luovuuden käyttämistä, välillä toki pitkiäkin päiviä, mutta kun työtään rakastaa, ei se juuri tunnu työltä. Yksinyrittäjänä sitä tulee tehtyä kaikkea muutakin sen lisäksi, että teen hoitoja. Kirjoitan tätä blogia, päivitän facebookia ja instagramia, kirjoitan uutiskirjeitä, otan kuvia tuotteista ja milloin mistäkin, siivoan, maksan laskuja, teen kirjanpitoa, suunnittelen tarjouksia, vastailen yhteydenottoihin, teen tilauksia ja siinä vielä pyrin kehittämään yritystä haluaami suuntaan. Tekemistä siis riittää jos jonkinlaista. Olen kolmessa vuodessa saanut ihania asiakkaita, jotka ovatkin työni suola. On ihanaa tehdä töitä ihmisten parissa. Tätä en vaihtaisi mihinkään.

Uskokaa tai älkää, minulta välillä löytyy aikaa muuhunkin! Kun vapaa-aikaa on, käyn tanssitunneilla ja opiskelen. Rakkain harrastukseni on Viro, jossa matkailenkin aina tilaisuuden tullen, noin 7 kertaa vuodessa. Viron kielen opiskelu on kulkenut matkassa jo vuodesta 2006, joten sekin sujuu jo vähitellen.

Kotoisin olen Joensuusta, ja siellä käyn usein vanhempieni luona. Joensuussa olen käynyt lukion ja pitänyt välivuottakin. Jyväskylään muutin opiskelemaan kosmetologiksi, ja kaupunki vei mukanaan. Kauneuspisteen perustettuani huomasin, että tännehän minä jään. Kotonani häärää myös avopuoliso, jonka kanssa tykkään viettää aikaa, ja joka on osa syyllinen siihen, että jäin Keski-Suomeen.

Niinkuin joku viisas on joskus sanonut, on elämä ihmisen parasta aikaa. Muistakaa olla onnellisia pienistäkin asioita ja hymyilkää! Sillä on suuri vaikutus!

Niina – nainen Kauneuspisteen takana

20190521_085642

 

Scroll to Top